Privacy en cookies

Privacy en gebruik van cookies

Ik maak op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door je browser op de harde schrijf van je computer wordt opgeslagen.

Cookies voor het meten en optimaliseren van mijn website

Ik gebruik cookies om het bezoek op deze website te kunnen meten. Hierdoor kan ik bijv. zien welke pagina’s het meest worden bekeken, welke inhoud voor bezoekers interessant is en waar bezoekers vandaan komen. Deze algemene gegevens gebruik ik puur om mijn website verder te kunnen verbeteren en te optimaliseren. Ik sla hiermee geen privacy-gevoelige informatie op. Ik kan dan ook niet zien dat persoon X pagina’s A, B en C heeft bekeken en  persoon Y pagina’s D, E en F. Deze informatie is niet terug te herleiden naar bijv. naam, adres, e-mailadres en dergelijke. Ook sla ik geen IP-adressen op. Ik zie alleen het gebruik in z’n algemeen, waarmee ik trends signaleer om vervolgens de gebruiksvriendelijkheid van de website te verbeteren, wat ten goede komt aan de gebruiker, aan jou dus.

Geen gegevens die herleidbaar zijn naar een specifiek persoon

Kortom, er worden geen gegevens opgeslagen die terug zijn te herleiden naar die ene persoon. Het is mogelijk deze  cookies uit te zetten via de browser, maar dit kan het functioneren van mijn website negatief aantasten. Dit kan daardoor uiteindelijk een negatief effect hebben op de gebruiksvriendelijkheid van de website, omdat ik anders geen goede data van het gebruik van mijn website heb.
Ik plaats verder cookies op je computer om te voorkomen dat je een bepaalde advertentie te vaak te zien krijgt. Deze cookies zijn niet verbonden aan het opbouwen van een persoonlijk profiel.

Cookies kun je alleen zelf verwijderen, aangezien deze op jouw computer opgeslagen zijn. Raadpleeg hiervoor de handleiding van je browser.
Via mijn website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Zoals hierboven staat beschreven gebruik ik deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Ik heb hier geen invloed op.

Ook hiervoor geldt dat de informatie die Google verzamelt zo veel mogelijk geanonimiseerd wordt. Je IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven en gegevens zijn dus niet terug te herleiden naar een specifiek persoon. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten.