Webanalyse: de basis voor weboptimalisatie

Webanalytics is de basis voor het effectief managen van de internetmarketingactiviteiten. Inzicht in waar bezoekers vandaan komen en wat deze vervolgens doen op de website is van groot belang om het succes van campagnes te kunnen beoordelen en dus om te kunnen bepalen of de campagnes de gestelde doelstellingen hebben behaald. Webanalytics is echter niet alleen om te zien waar bezoekers vandaan komen, maar ook om te achterhalen waar de bottlenecks zitten en waar het in de website niet goed gaat. Maar hoe houd je grip op de prestaties van je website? Naar welke statistieken moet je kijken en wat zeggen ze? Hoe herken je concrete verbeterpunten?

Inzicht in online performance met webanalyse

Een goed geïmplementeerd webanalytics-pakket is de basis voor het meten van de online performance. Door correct verkregen data op de juiste manier te rapporteren en te analyseren, kom je tot relevante inzichten die tot verbeteringen kunnen leiden op het gebied van usability, conversie en uiteindelijk het online rendement van de website. Zo zie je in het verkeersbronnen-rapport direct welke kanalen de meeste bezoeken brengen en het beste converteren. Bij gebruik van Adwords is het advertentie-rapport van groot belang. Hierin kun je zien wat deze bezoekers op de website doen en wordt tevens de ROI op de campagnes uitgerekend. Door dergelijke inzichten in de webstatistieken  kun je campagnes direct bijsturen, kosten besparen en conversie verbeteren.

Wat kan ik voor je betekenen op het gebied van webanalyse?

Als je Google Analytics gebruikt is het wel van belang dat dit goed geïmplementeerd is. Vervolgens wil je dat dit goed wordt ingericht met het instellen van bijv. doelen en het inrichten van dashboards, om op een heldere manier te rapporteren over het succes van de website. Verder kan ik helpen om de inzichten uit webanalyse te vertalen in concrete actiepunten voor het verbeteren van de website en daarmee het online rendement te verhogen.
Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact op ->